השפעת דת השינטו על הריהוט היפני
היפנים החלו לעסוק בשינטו כדת רשמית החל מהמאה הרביעית לספירה, תוך כדי שהם מפתחים מנהגים וטקסים שונים אשר רובם, בניגוד לדתות אחרות, מתייחסים דווקא להיבטים פיזיים וארציים.
משפטי שינטו נפוצים כמו “אל תתעצל ותתעכב בעבודתך” , “כנות היא עדות לאמת” וכנות היא אם הדעת” מתארים את הלך הרוח הארצי הנ”ל.
עם זאת וכמו בכל דת ואמונה שהיא, נושאים אלו משולבים עם ההיבט המטאפיזי לו היפנים קוראים קאמי ואשר עוסק יותר בנושאים כמו תפילה, ואמונה באלים ורוחות. לדוגמא, אמרות כגון: “תפילה בודדה אשר נאמרת בכנות מזיזה את השמיים” ו “אפילו משאלות הנמלה מגיעות לגן העדן”.
השינטו מתבטא בסגידה לטבע, לשרשרת הדורות והאבות הקדומים, וכמו כן להיטהרות אישית.
כיוצא מכך גם הארכיטקטורה וסגנון העיצוב היפני משלבים בתוכם מוטיבים רבים ודומיננטיים מרעיונותיה של אמונת השינטו.
השפעת דת השינטו על העיצוב והאדריכלות ביפן
השפעת רוח השינטו על האדריכלות והעיצוב היפני ניכרת כמעט בכל אספקט ופרט.
במקור, התכנון של המבנים השונים היווה דרך ל”פיתוי” הרוחות הטובות. למשל חדר התה, הנפוץ מאוד בתכנון היפני, נועד במקור למשיכת “רוח התה” וכן הלאה.
עדות לסגידה לטבע הנפוצה בדת השינטו היא השימוש הנרחב בעץ. היפנים מתייחסים אל העץ ממנו הם בונים כאל חומר בניה קדוש. אנו גם רואים זאת בתשומת הלב הרבה הניתנת לפרטי הריהוט ועדים לכך ברמת הגימור הגבוהה של כל פריט ופריט.
הריהוט היפני בין אם מדובר במזנונים, ויטרינות, שידות צד, שולחנות למיניהם, מעמדים וכדומה מאופיינים בניקיון ופשטות בשילוב רמת גימור גבוהה, ומזכירים במהות שלהם את מקדשי השינטו היפנים.
אלו ששהו ביפן יעידו על כך שסגנון העיצוב הכולל של המבנים והריהוט לסוגיו השונים, משרים תחושה של רוגע וניקיון אך יחד עם זאת שומרים על מראה יוקרתי ונותנים לחלל אווירה מלכותית או במקרה של יפן, קיסרית.